آموزش تولید محتوا

جدید ترین نکات و ترفند های تولید محتوا برای داشتن وبلاگ و محتوایی فوق العاده

آموزش تولید محتوا

جدید ترین نکات و ترفند های تولید محتوا برای داشتن وبلاگ و محتوایی فوق العاده

استراتژی بازاریابی محتوا

شما معمولا برای شروع برنامه بازاریابی محتوایی خود میتوانید از کجا شروع می‌کنید؟ وبسایت رقبا رو بررسی و از آن‌ها الگو می‌گیرید؟‌ نمونه‌های خارجی را بررسی می‌کنید؟‌ یا به صورت پراکنده، کانال‌های مختلف توزیع محتوای‌تان را فعال می‌کنید؟ برای هرکاری در این حوزه، پیش از هرچیزی به یک استراتژی مشخص نیاز دارید. اگر ندانید می‌خوانید به کدام سمت بروید، احتمالا فعالیت‌هایتان خیلی هدفمند پیش نخواهد رفت. استراتژی بازاریابی محتوا، همان‌چیزی‌ست که هدفمندی را به فعالیت‌های شما اضافه می‌کند.


شما برای شروع برنامه بازاریابی محتوایی خود از کجا شروع می‌کنید؟ وبسایت رقبا رو بررسی و از آن‌ها الگو می‌گیرید؟‌ نمونه‌های خارجی را بررسی می‌کنید؟‌ یا به صورت پراکنده، کانال‌های مختلف توزیع محتوای‌تان را فعال می‌کنید؟ برای هرکاری در این حوزه، پیش از هرچیزی به یک استراتژی مشخص نیاز دارید. اگر ندانید می‌خوانید به کدام سمت بروید، احتمالا فعالیت‌هایتان خیلی هدفمند پیش نخواهد رفت. استراتژی بازاریابی محتوا، همان‌چیزی‌ست که هدفمندی را به فعالیت‌های شما اضافه می‌کند.


از طرفی، تدوین یک پلن دقیق برای بازاریابی متحوا، به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد که ممکن است تولید آن در کوتاه‌مدت چندان ساده نباشد. مطلبی که در ادامه می‌خوانید، ترجمه‌ای از یک مقاله‌ی کارآمد است که به شما کمک می‌کند در زمانی کوتاه، یک سند خلاصه از استراتژی بازاریابی محتوایی برای سازمان‌تان ایجاد کنید. این مطلب، در دو پست و به فاصله‌ی چند روز منتشر خواهد شد. قسمت اول آن پیش روی شماست

اگر کسب‌وکار شما هم با کمبود استراتژی بازاریابی محتوا مواجه است، با یک نسخه‌ی کم‌حجم و سرراست آغاز کنید! اگر هم استراتژی مفصلی دارید که اجرایی کردن آن دشواری‌های خاص خود را دارد، از آن یک نسخه‌ی تک صفحه‌ای بسازید.



چرا به استراتژی بازاریابی محتوا در یک صفحه نیاز دارید؟


بعید می‌دانم که نیاز به توضیح دلایل اهمیت استراتژی بازاریابی محتوا وجود داشته باشد، اما اگر هنوز نسبت به این مهم تردید دارید، احتمالا یه دلیل زیر می‌تواند قانع‌تان کند:

رویکرد شما در تولید محتوا و به طور کلی، بازاریابی محتوایی سازمان‌تان را مشخص می‌کند

در ارتباط با متخصص تولید محتوا، زبانی واحد و قابل درک ایجاد می‌کنید

مشتریان و مخاطبان‌تان را با دقت بیشتری حفظ خواهید کرد


شروع کنید!

برای تدوین سند تک صفحه‌ای استراتژی محتوایی خود، روی هدف اصلی سازمان و کسب‌وکار خود که می‌خواهید طی سال آینده به آن دست یابید تمرکز کنید. نحوه‌ی یافتن این هدف و اهداف، ارتباط مستقیمی به سازمان‌تان و شرایط آن دارد. می‌توانید از مدیران ارشد سازمان کمک بگیرید، مستندات داخلی و پروپزال‌های شرکت‌تان را مطالعه کنید و توئمان سند اصلی بازاریابی کسب‌وکارتان را بررسی کنید. در نهایت، می‌بایست بتوانید به سوالات زیر پاسخ دهید:

استراتژی رشد سازمان چیست؟

اهداف رشد درآمد سازمان کدام است؟

اهداف سود سازمان چقدر است؟

برنامه‌های موجود برای دستیابی به اهداف فوق (محصول جدید، ورود به بازار جدید، مشتریان جدید و…) چیست؟

سایر عوامل تاثیرگذار در رشد سازمان کدام است؟

شاید چندان باورپذیر نباشد که بسیاری از مدیران بازاریابی، از موارد فوق اطلاعی ندارند و به شکلی کورکورانه فعالیت‌های مختلف را انجام می‌دهند. شما جزء این گروه نباشید و نسبت به شاخصه‌های اصلی کسب‌وکارتان آگاهی لازم را به دست آورید.

پس از تجمیع موارد فوق از روش‌های یاد شده، آن‌ها را بررسی و آنالیز کنید. با دقت بر آن‌ها می‌توانید بفهمید که فعالیت‌های شما در بازاریابی محتوایی به کدام سمت حرکت خواهد کرد. عموما، موارد زیر برای شما شفاف خواهد شد:

اهداف کیفی که شرکت شما می‌بایست طی سال آتی به آن دست یابد. دانستن این مهم، طرح‌ریزی فعالیت‌های پیش رو را برای‌تان ساده می‌کند.

اهداف کمی که بر مبنای اهداف کیفی تعریف می‌شوند. با مشخص کردن اهداف کمی که عموما با عدد و رقم محاسبه می‌شوند، حساب میزان رشد فعالیت‌ها و اثربخشی آن‌ها برای‌تان ساده‌تر خواهد شد.

گام بعدی آن است که با اهداف بازاریابی، فروش و توسعه محصول آشنا شوید تا بتوانید بر مبنای آن‌ها طرح اولیه‌ی پلن بازاریابی محتوا را آماده کنید. بازاریابی محتوا چکونه می‌خواهد به سازمان برای دستیابی به اهداف کلانش کمک کند؟‌ ممکن است به ایده‌هایی برسید که بازاریابی محتوا بتواند تامین کند. یافته‌های شما در طرحی که آماده خواهید کرد در قامت موارد زیر نمود پیدا خواهند کرد:

استراتژی‌ها: بازاریابی محتوا چه چیزهای کیفی‌ای را طی سال آتی ارائه خواهد کرد؟ (مثلا: معرفی محصولات جدید، ایجاد اورنس، قصه‌گویی درباره‌ی مزیت‌های محصول، ایجاد تجربه مشتری بهتر و..)

معیارها: چگونه دستاوردهای بازاریابی محتوا محاسبه خواهد شد؟ (مثلا: ارتقای آگاهی مشتری از محصولات با درصدهای دقیق، ارائه‌ی عدد دقیق از تعداد لید جدید مشتری برای فروش و…)

از اهداف دقیق عددی که مربوط به درآمد مستقیم هستند چشم‌پوشی نکنید. اینکه بتوانید میزان واقعی درآمد مستقیم از بازاریابی محتوا را محاسبه و نمایش دهید بسیار جذاب و کارآمد است. درآمد، معیاری‌ست که مدیران ارشد بسیار به آن علاقه‌مند هستند!


ارائه به مدیران

حالا شما چهار بخش ابتدایی پلن خود را آماده کردید و زمان ارائه‌ی آن به مدیران ارشد و میانی سازمانتان است. تمام بخش‌های آن را با دقت معرفی کنید و چیزی ا از قلم نیندازید و درباره‌ی هرکدام به تفصیل بحث کنید. نسبت به بازخوردها، رویکرد مثبتی داشته باشید. خردمندانه برخورد کنید و پیشنهادات مدیران خود را در نظر بگیرید. بسیاری از این نکات می‌تواند پلن شما را موجزتر و دقیق‌تر کنند.

در صحبت با مدیران متوجه خواهید شد که آن‌ها بیش از هرچیز به هزینه‌ها و موارد مالی توجه می‌کنند. آن‌ها -به درستی- می‌خواهند بدانند:

هزینه‌های برنامه‌ی شما برای بازاریابی محتوا چقدر است؟

چقدر درآمد و در چه بازه‌ی زمانی عاید خواهد شد؟

میزان سود حاصل نسبت به سود کلی شرکت از روش‌های دیگر

هدف نرخ بازگشت سرمایه چقدر است؟

با مدیران و تصمیم‌گیرندان شرکت‌تان صریح و سرراست صحبت کنید. همانطور که پیش‌تر عنوان شد، آن‌ها از اعداد خوششان می‌آید. پس نشان دهید که سرمایه‌گذاری در بازاریابی محتوا تا چه میزان می‌تواند به رشد کسب‌وکار کمک کند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد